Sluitingsbevel pand vaak onevenredig

Een sluitingsbevel om een pand te sluiten kan een burgemeester makkelijk geven. Toch is de sluiting van een woning of een bedrijfssluiting vaak onterecht en onevenredig. Een andere maatregel kan vaak volstaan om het gewenste doel te bereiken. Bij een sluitingsbevel ligt misbruik van recht dus op de loer; de burgemeester wil vaak zijn spierballen laten zien uit politiek gewin. Het bestuursrecht biedt de mogelijkheid om met je advocaat daar iets tegen te doen. Je kunt direct bezwaar maken en een voorlopige voorziening vorderen om het bevel te laten schorsen door de bestuursrechter.

Bezwaar sluiting pand door gemeente

Bedrijfssluiting met sluitingsbevel

Helaas moeten wij regelmatig in de bres springen voor ondernemers die veel te zwaar gestraft worden door de gemeente. De schade die met een sluiting van een pand wordt veroorzaakt staat vaak in geen enkel verhouding tot het doel dat een burgemeester probeert te bereiken.

Interview advocaat over sluitingsbevelen

Collega advocaat bestuursrecht Marius Schricker vertelt hierover in deze video over sluitingsbevelen, uitgezonden op AT5.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s