Opleiding bestuursrecht

Studie om advocaat bestuursrecht te worden

Bestuursrecht (ook wel administratief recht) is onderdeel van de studie rechten. Ook kan je een Master Bestuursrecht doen. Dan kan aan de universiteit, maar er zijn ook HBO opleidingen bijvoorbeeld bij de bestuursacademie. Als advocaat wilt worden moet je zorgen dat je “civiel effect” haalt.

Dutch Law Professors at Leiden Unuversity

Voor praktijkjuristen is er ook de mogelijkheid een specialisatie-opleiding bestuursrecht te doen bij de Grotius Academie.

Opleiding advocaat bestuursrecht

In de beroepsopleiding advocatuur die de Orde van Advocaten organiseert voor advocaat-stagiaires kan bestuursrecht ook als specialisatie gekozen worden. De opleiding advocatuur dient iedereen die advocaat wordt verplicht te volgen en daarin is dus naast verplichte vakken die gedaan moeten worden ook de mogelijkheid van keuzevakken.

Cursussen bestuursrecht

Er zijn veel cursusinstellingen die cursussen en seminars geven op het gebied van bestuursrecht. Een advocaat bestuursrecht kan in het kader van de permanente opleiding advocatuur zijn vakkennis op peil houden. Universiteiten geven regelmatig postacademische cursussen over (actualiteiten) bestuursrecht. Die zijn overigens niet alleen bedoeld voor advocaten maar ook voor anderen die in het bestuursrecht werken.

Als ik een (belangrijke aspect van de) opleiding(en) bestuursrecht ben vergeten te noemen dan hoor ik het graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s