Over deze blog

Deze blog wordt gemaakt door advocaat bestuursrecht Mark van Weeren, ik ben advocaat in Amsterdam en procedeer regelmatig tegen de overheid. Aan de hand van recente uitspraken en voorbeelden uit de praktijk bespreek ik in deze blog bestuursrechtelijke kwesties. Vaak omstreden besluiten of maatregelen van de overheid waar bedrijven of particulieren een procedure tegen starten. Voor vragen of vrijblijvende informatie kunt u mailen naar mark@blenheim.nl.

 

Mijn ervaringen, en die van anderen, bespreek ik uitgebreid in mijn De Strijd om schaarse vergunningen (Kluwer, juli 2019). Daarin komen de avonturen in het bestuursrecht van veel bedrijven en vooral vergunninghouders aan de orde. Ik bespreek veel voorbeelden spraakmakende zaken, concurrentie tussen vergunninghouders en de mogelijkheden om in bezwaar en beroep te gaan. De successen maar ook de teleurstellingen over overheidsbesluiten komen aan de orde. Ook de algemene aspecten van procedures in het bestuursrecht worden toegelicht. Zie de flaptekst hieronder.

Boek De Strijd om Schaarse Vergunningen van Mark van Weeren